Teippi- ja sinettipidennykset

Kinnunen Oy:stä meillä kävi kouluttaja pitämässä infoa hiustenpidennyksistä. Teimme teippi- ja sinettipidennyksiä. Lisäksi pääsimme kokeilemaan myös Mago tekniikkaa.

Pidennyshiukset ovat aitoa hiusta, jotka tulevat Intiasta ja Kiinasta. Kiinasta peräisin oleva hius on hieman karheampaa kuin Intialainen pehmeämpi hius.

Pidennyksiä voi sävyttää suoraväreillä ja hoitoaineilla. Hius on huokoista, joten se kärsii kestovärin ja hapetteiden käytöstä, joten niiden käyttöä on vältettävä, eikä sitä suositella. Kaikki rakennepaikkaavat hoitotuotteet ovat myös huonoja pidennyksille, sillä ne kerrostuvat hiuksen pintaan eikä huuhtoudu pois. Öljypohjaiset tuotteet sen sijaan liuottavat kiinnitystä, joten niitäkään ei suositella.

(Kuva: Hairwaystation)


Teippipidennykset:

Yhdessä Simply Natural teippihiuspuntissa on 24 osiota, eli siitä saadaan 12 kiinnitystä. 2 osiota liimataan aina vastakkain. Määrä ei riitä koko pään pidennyksiin, mutta tuuhennukseen ja raidoitukseen riittää. Asiakkaan omasta hiusmäärästä ja laadusta riippuen koko pään pidennyksiin menee 3-5 punttia.

Yksi Simply Natural teippirulla riittää noin kahden puntin kiinnitykseen. Kaksipuoleinen teippi liimataan hiuksen silikoniosaan ja tuodaan sitten hiukseen. Liimapintaan ei kosketa sormin ja kaikki ylimenevä teippi leikataan huolellisesti pois, jotta hiukseen ei tule takkuja. Mikäli hiusta on laitettu liikaa tai sitä ei hoideta/huolleta asianmukaisesti, oma hius rasittuu todella paljon ja saattaa katkeilla.

(Kuva: Hairwaystation)

Teippipidennys kiinnitetään noin 1.5cm päähän jakauksesta. Vetosuunta on oltava alaspäin, jotta oma hius laskeutuu kauniisti pidennyksen kanssa, eikä jää törröttämään. Jakaus on oltava suora ja ei saa ottaa liian paksuja osioita, jotta teipin liima kiinnittyy myös vastakappaleeseen, eikä pelkästään omaan hiukseen. Teippipidennyksiä ei saa laittaa joka jakauksessa samaan kohtaan, sillä muuten hiukseen jää koloja. Teipit on aseteltava ehdottomasti tiiliskivimäisesti lomittain, jotta koloja ei synny. 

Teippipidennysten huoltoväli on 1,5-2kk. 

Sinettipidennykset:

Yhdessä Simply Natural sinettipidennys puntissa on 25 sinettiä. Kaikki osiot leikataan (vähintään) puoliksi, jolloin yhdestä puntista saadaan 50 osiota. Tämä määrä riittää tuuhennuksiin ja raitoihin, mutta ei kokopään pidennyksiin. Kokopään pidennyksiin tarvitaan 2-5 punttia oman hiuksen määrästä ja laadusta riippuen.

(Kuva: Hairwaystation)


Erityisesti sinetti sopii oikein hentoon hiukseen tai jos asiakas haluaa todella huomaamattomat pidennykset. Sinetti kiinnitetään kolvin avulla 1.5 sentin päähän hiuksen tyvestä. Näin pidennys ei rasita ja katkaise omaa hiusta, vaan se laskeutuu kauniisti rasittamatta omaa hiusta ja hiuspohjaa.

(Kuva: Hairwaystation)

Otetaan jakauksesta kärjellään olevan kolmion muotoinen osio. Sen jälkeen piikkikammalla erotetaan alapuolella oleva terävä kulma pois ja vedetään osio mitan läpi. Hiuksen tyveen viedään mittamuotti, joka myös suojaa samalla kolvilta. Vedetään mitta oikeaan kohtaan (1,5cm tyvestä) ja viedään sinetti oman hiuksen alapuolelle. Lämmitetään kolvilla niin, että sinetin liima alkaa kuplia. Pyöritetään (ylhäältä päin) sormilla vielä sinetti tiukaksi. Vetosuunta on jälleen alaspäin, jotta oma hius ei ala törröttämään, vaan se laskeutuu kauniisti alaspäin. 

(Kuva: Hairwaystation)

Simply Natural hiustenpidennyksiin löytyy oma hoitosarja (shampoo, h.aine ja hiuksiin jätettävä hoitosuihke). Pidennyksille on oltava myös oma harja, joka auttaa selvittämisessä, eikä hius pääse takkuuntumaan. Harja on suunniteltu niin ettei se tartu pidennyksiin kiinni. Mikäli ei käytä pidennyksille tarkoitettuja hoitotuotteita, niin värjätyille hiuksille ja kosteuttavat tuotteet sopivat pidennyksille. Ne on hellävaraisia eikä rasita hiusta.

Sinettien huoltoväli on noin 3-4kk.

(Kuva: Hairwaystation)


Sekä teippi- että sinettipidennyksiin sopii sama poistotuote. Simply Natural hair locks remover spray. Mikäli asiakas käyttää pidennyksiä jatkuvasti, olisi hyvä pitää vuoden aikana noin muutaman kuukauden tauko pidennyksistä. Näin hius sekä hiuspohja saavat levätä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Värjäyksen perusteet

Kamparaidat

Color Mask