Muutoksia fest

Olimme Muutoksia Festissä Pavilijongissa. Tilaisuudessa oli erilaisia yrittäjiä puhumassa omasta kokemuksesta yrittäjänä.Kuinka ovat päätyneet yrittäjäksi ja millaisen matkan ovat yrittäjinä tehneet tähän päivään. Tapahtuma järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa.

(Kuva: Hairwaystation)

Yksi tärkeimmistä asioista, joka tuli ilmi lähes jokaisen puhujan kohdalla, oli verkostoituminen. Miten tärkeää se on yrittäjälle ja miten jotkut verkostot ovat tärkeitä, vaikkei varsinaista rahaa heidän kauttaan tulisikaan. 

(Kuva: Hairwaystation)

Tärkeä luonteenpiirre yrittäjällä on sinnikkyys ja periksiantamattomuus. Mitään ei voi saavuttaa, jos ei itse tee töitä menestyksen eteen. Kukaan ei tule myöskään kotoa hakemaan. Kaikki ideat ei ole, eikä voikkaan olla, aina niitä kaikkein tuottoisimpia, mutta näitäkin ideoita tarvitaan. Näistä ideoista voi aina oppia jotain omista toimintatavoista ja sen jälkeen on taas helpompi vaihtaa suuntaa sinne tuottoisampaan ideaan kohden. 

(Kuva: Hairwaystation)

Jokaisella alalla on omat riskinsä, joten oman yrityksen ja alan riskit on otettava huomioon omassa toiminnassa. Riskienhallinta on fiksua ja siihen kannattaa käyttää aikaa tehdessä päätöksiä. On tunnistettava riskit ja opittava arvioimaan riskin suuruus. Riskit ovat myös hyvä asia, koska se voi hyvinkin nopealla tahdilla tuoda paljon uutta yritykseen. Samoin yritys voi menettää paljon, jos yrityksessä otetaan todella isoja ja "turhia" riskejä. Tätä asiaa yrittäjän kannattaa miettiä omassa toiminnassa, koska joka alalla riskit ovat erilaiset. 

(Kuva: Hairwaystation)

Joka alalla on aina kouluttauduttava lisää. Se ei kuitenkaan tarkoita pelkästään koulutuksia, vaan esim somen seurantaa. Mikään yritys ei voi kasvaa tai kehittyä ilman uudistumista. Nykyaikana kouluttautua voi erilaisilla verkkokursseilla, joten jokaiselle varmasti löytyy omaan alaan liittyvää materiaalia. 


Tee juuri sitä mistä nautit ja mitä olet suunnitellut. Luota itseesi ja omaan ideaasi. Jos itse ei luota omaan tekemiseensä, ei voi kukaan muukaan luottaa. On kuitenkin muistettava millaisen kuvan itsestään antaa ulkopuolelle. Yrittäjä on oman yrityksensä kasvot. Negatiivinen asenne ei ole koskaan hyvästä ja saattaa yltää todella kauas. Positiivinen mielikuva sörkyy helposti, mikäli yrittäjä käyttäytyykin loukkaavasti tai itsekeskeisesti asiakasta kohtaan. Myös yhteistyökumppanit on muistettava tässä asiassa. Kukaan ei voi yrittää täysin yksin. On oltava tukiverkko, sidosryhmät ja verkostouduttava eri kanavien ja tapahtumien kautta. On hyvä muistaa antaa yrityksestä sellainen kuva, millainen yritys itseen vetoaa. 



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Värjäyksen perusteet

Kamparaidat

Color Mask