Spring Aloe Vera haudehoito

Haudehoito on rentouttava käsittely hiuksille ja hiuspohjalle. Hoidoissa käytetään lämpölaitteita, jotka edistävät tuotteiden imeytymistä ja hoidon vaikutusta. Hoidon yhteydessä tehdään asiakkaalle myös rentouttava päähieronta, joka tehostaa hoitotuotteiden vaikutusta myös hiuspohjassa.


(kuva: hairwaystation)


Työjärjestys:


1. Työpiste järjestetään ja kerätään tarvittavat tarvikkeet ennen asiakkaan tuloa. Hiustenpesuun tarvittavien tarvikkeiden lisäksi otetaan esille leikkauskampa, selvityskampa, kappa, niskaliina ja tarvittaessa myös suojapaperi. Myös iso sivellin ja sekoituskuppi on hyvä olla esillä jo tässä vaiheessa.

2. Otetaan asiakas vastaan ja ohjataan asiakastuoliin. Ensimmäiseksi asiakas suojataan kapalla ja niskapaperilla. Tehdään asiakkaan kanssa hoidonanalyysi, jossa kysellään asiakkaalta hoitotottumuksia ja tarkistetaan hiuspohjan sekä hiuksen kunto. Näin voidaan valita oikeat hoitotuotteet ja selvitetään hiuspohjan kunto tulehduksilta, näppylöiltä ja haavaumilta.

Asiakkaani hius oli tyvestä hyväkuntoinen, mutta latvassa oli kemiallisten käsittelyiden vuoksi rakennevaurioita. Itse valitsin Spring-sarjan Aloe vera tuotteen, koska hiuspohja oli ehjä, mutta esiintyi joskus kutinaa. Tämä tuote elvyttää rakennevaurioita hiuksessa ja kosteuttaa myös hiuspohjaa ja estää tulehduksia.

(kuva: hairwaystation)


3. Pestään asiakkaan hiukset oikealla shampoolla. Itse valitsin pesuun Four Reasons-sarjan kosteuttavan Moisture shampoon. Pesun jälkeen  pyyhekuivataan hiukset ja ohjataan asiakas takaisin asiakastuoliin. Tässä välissä voidaan sekoittaa hoitotuote. Tuotteen sekoitussuhde on 2:1, joka riitti asiakkaan hiuksiin juuri. 2 mittalusikkaa hoitoainetta ja 1 mittalusikka vettä. Näin saatiin hoitotuotteesta notkeampaa ja se on helpompi levittää hiukseen.



(kuva: hairwaystation)
Hiukset pesun ja hyvän pyyhekuivauksen jälkeen.


4. Selvitetään asiakkaan hiukset. Tehdään asiakkaalle ristijakaus (otsalta niskaan ja korvalta korvalle. Aloitetaan levittämään hoitotuote. Ensin jakauksille ja sen jälkeen osio kerrallaan. Levitetään aine latvaan asti isolla sudilla. Työskennellessä ei tarvitse käyttää hanskoja, sillä hoitoaine parantaa myös omien käsien kuntoa. Levitetään kute väri, osioittain tyvestä latvaan. 

(kuva: hairwaystation)
Jakaukset ovat näkyvissä hoitoaineen levityksen jälkeen.



5. Aineen levityksen jälkeen kaikki hiukset laitetaan klipsillä päänpäälle kiinni. Sen jälkeen on hoitotuotteiden vaikutusaika, jota tehostetaan lämmöllä. Itse valitsin Hairmaster koneen, ja sieltä "hoito"- toiminto. Tämä kesti 10 minuuttia ja oli 45 astetta. Lämmön jälkeen asiakkaalle tein vielä noin 10 minuuttia kestävän rentouttavan hieronnan.




6. Tämän jälkeen asiakas ohjataan pesupaikalle, jossa hoitotuote emulgoidaan ja huuhdellaan huolellisesti. Hiukset pyyhekuivataan ja ohjataan asiakas takaisin asiakastuoliin. Hiukset föönataan (tarvittaessa voi käyttää hiuksiin jätettävää hoitosuihketta). Muotoilurautojen käyttöä vältetään hoidon jälkeen, ettei raudan kova lämpö pilaa hoitotuotteiden vaikutusta. 


Tässä vielä kuva enne (1) ja jälkeen (2) Spring Aloe vera - tehohoidon vaikutuksesta. 

(kuva: hairwaystation)




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Värjäyksen perusteet

Kamparaidat

Color Mask