Eteenpäin pitenevä leikkaus

Edellinen leikkaus harjoituspäähän oli taaksepäin pitenevä malli. Seuraava leikkaus oli eteenpäin pitenevä malli, joka on tähän selitetty kuvin ja työvaihein. Tämä leikkaus on tehty ilman porrastuksia.

Tässä kuva lähtötilanteesta.

(kuva: Hairwaystation)

Ensin kastelin harjoituspään lämpimässä vedessä, jossa oli seassa hoitoainetta. Ositukset tehtiin vasemman silmän keskikohdasta pään korkeimmalle kohdalle ja sieltä suoraan niskaan. Niskasta ja ohimolta jätettiin noin sentin paksuinen osio vapaaksi, josta leikkaus aloitettiin. 


(kva: Hairwaystation)

Aloitin leikkauksen mittaamalla hiukset edestä. Leikkaisn halutun mittapituuden siihen kohtaan mihin mittaan hiukset on tarkoitus lekata. Sen jälkeen leikkasin niskasta hiukset selliseen mittaan minkä voi yhdistää sivulla oleviin hiuksiin. Leikkauksessa oli otettava huomioon, että vetosuunta on kohtisuoraan alaspäin ja sormien asento on alaspäin pitenevä. Näin ollen niskaan leikattiin lyhimmät hiukset.

Leikkasin ensin takaosaa vuorotellen. Otin ensin osion vasemmalta ja sen jälkeen samaan kohtaan oikealta, jolloin osiot säilyivät pienempinä ja ne olivat helpompi leikata ja yhdistä mittapituuteen. Näin mittapituus ei myöskään hävinnyt. Takaosan leikkauksen jälkeen etenin sivulle. Aloitin leikkaamaan (vasemmalta) sivulta jossa jakaus kulki, koska siinä oli vähemmän hiuksia. Sen jälkeen leikkasin oikean puolen. Edessä olevia hiuksia vedettiin hieman taaksepäin leikkauksen edetessä päälle, koska näin mitta säilyi samana. Korvan kohdalla oli hieman painettava korvan yläpuolelta saksilla, jottei se kuivana nousisi eri tasolle. 


Leikkauksen jälkeen vielä tarkistus ja kuivaus. 

(kuva: Hairwaystation)

Ensin kuivasin hiukset nihkeiksi föönin avulla, jonka jälkeen jatkoin kuivaamista föönillä sekä pyöröharjalla. Niskasta kuivasin pienemmällä pyöröharjalla ja pidempiä hiuksia isommalla. Toinen tarkistus tehtiin vielä kuivauksen jälkeen. 


(kuva: Hairwaystation)


Valmis ja viimeistelty leikkaus.


(kuva: Hairwaystation)




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Värjäyksen perusteet

Kamparaidat

Color Mask