INCI

Inci = International Nomenclature of cosmetic ingredients

Inci on yhtenäinen kansainvälinen tapa kertoa tuotteen sisältämät ainesosat. Vaatimus ainesosaluettelosta on tullut voimaan vuonna 1998. Se on Euroopassa yhteisesti sovittu ainesosanimi.
Kaikilla ainesosilla on yhtenäiset nimet riippumatta siitä missä tuotteessa tai minkä valmistajan tuotteessa ne esiintyvät. Inci-lista on pakollinen koko EU:n alueella ja se on esiinnyttävä tuotteen kyljessä, pakkauksessa tai se voi olla merkitty erilliselle paperille tuotteen yhteyteen.



Tuotteen markkinoinnissa on otettava huomioon, että kaikki vaikutukset, joita tuotteelle luvataan, on pystyttävä todistamaan inci-listalla. Lista ei kuitenkaan kerro eri ainesosien merkitystä ja tehtäviä tuotteessa. Listan tiedot ovat myös tärkeää parturi-kampaajalle, koska hänen on tunnettava aineet joita palvelun tuottamisessa käytetään. Syvällinen tuntemus antaa ammattimaisen kuvan ja lisää luotettavuutta parturi-kampaajan ja asiakkaan välillä. Se myös lisää mahdollisuuksia kertoa tuotteesta enemmän asiakkaalle, jolloin varmasti saadaan myös edistettyä myyntiä.

Ainesosaluettelo kertoo kuluttajille mitä kemiallisia aineita tuote sisältää. Inci-listassa luetellaan kaikki tuotteen sisältämät ainesosat, joten se sisältää todella paljon tärkeää tietoa asiakkaalle, mutta myös tuotteen myyjälle.  Asiakkaat pystyvät myös havaitsemaan listasta aineet joille on itse herkistynyt tai allergisoivat. Näin asiakas osaa tuotetta valittaessa kiinnittää huomiota tiettyihin ainesosiin ja välttää itselleen sopimattomia aineita. Lista vaikuttaa siis myös vahvasti asiakkaan ostopäätöksiin, sillä se helpottaa vertailua tuotteiden välillä.

Valvontaviranomaiset voivat inci-listan vuoksi nykyään helpommin seurata tuotteiden sisältöä. Sen avulla voidaan myös puuttua helpommin määräysten vastaisiin aineisiin.

Listassa ensimmäisenä on merkitty ainesosa jota tuote sisältää eniten. Sitä on siis määrältään, että pitoisuudeltaan eniten. Hyvin usein tämä tuote on Aqua (vesi). Toisena olevaa ainesosaa on toiseksi eniten. Luettelon alusta löytyy tuotteen vaikuttavat aineet, jotka ovat kosmeettisten käsittelyiden kannalta merkityksellisimmät. Listassa viimeisenä on ainesosa jota on vähiten. Usein nämä ovat hajusteita. aineet, joita on alle 1% voidaan ilmoittaa vapaassa järjestyksessä.

Incistä lisätietoja saa seuraavista osoitteista:

www.incihaku.fi
www.teknokem.fi
www.kuluttajavirasto.fi

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Värjäyksen perusteet

Kamparaidat

Color Mask