Titta Lylymäki Parturi-kampaamo

Tänään on yrittäjän päivä ja olin tutustumassa parturi-kampaaja yrittäjän työpäivään. Valitsin liikkeeksi Titta Lylymäen parturi-kampaamon, joka sijaitsee Jyväskylän Torikeskuksessa. Liikkeestä saa hiusten leikkaukset, värjäykset, permanentit ja satunnaisesti myös kampaukset. Liike on auki ma-pe 8-17 ja lauantaisin sopimuksen mukaan.

(kuva: Hairwaystation)

Titan liike on kaksipaikkainen, jossa Titta työskentelee yksin. Parturi-kampaajaksi Titta on valmistunut Jyväskylän ammattiopistosta ja alkanut vuonna 1990 päätoimiseksi yrittäjäksi. Hän on työskennellyt aluksi vieraalla kasvattaakseen omaa asiakaskuntaansa. Titta saikin laajan asiakaskunnan, joista osa on edelleen Titan asiakkaita. Suurimman osan asiakkaistaan Titta tuntee todella hyvin pidemmän ajan asiakkuuden vuosi. Asiakkaat juttelevat omista henkilökohtaisista asioistaankin omalle kampaajalleen, joka syventää asiakassuhdetta entisestään. 



Hänellä oli todella hyvä kirjanpitäjä, joka aluksi neuvoi yrittäjäksi alkamisen vaiheissa. Hyvä kirjanpitäjä onkin Titan mielestä ehdottoman tärkeä yhteistyökumppani yrittäjälle. Hyään kirjanpitäjään kannattaakin siis satsata. Lisäksi Titta hankki itse tietoa yrittäjäksi ryhtymiseen ja kouluttautui siinä samalla.


Liikkeessä on yksi pesupaikka ja kaksi asiakaspaikkaa

(kuva: Hairwaystation)

Titta kouluttautuu jatkuvasti alallaan sekä yrittäjänä. Hän on käynyt erilaisia yrittäjävalmennuksia sekä käynyt Suomen hius yrittäjien koulutuksissa. Tuotekoulutusta Titta hankkii itselleen jatkuvasti edustajien sekä tukkureiden kautta. Hän osallistuu myös 4-6 kertaa vuodessa tuotekoulutuksiin ja erilaisiin alan koulutuksiin. Alalla on kouluttauduttava jatkuvasti, koska ala ja tuotteet muuttuvat. Edustajat ja tukkurit ovatkin Titalle suurin yhteistyökumppani. Myös kollegoiden kanssa Titta tekee yhteistyötä. Wellan kanssa Titta on tehnyt yhteistyötä lähes alusta asti. 



Titan mukaan yrittäjäksi ryhtymisessä on paljon hyviä puolia, saa esim valita omat työajat ja päättää itse tuotesarjat ja mitä töitä tekee. Yrittäjänä on myös kuitenkin huonompiakin puolia, kuten loma- ja vapaa-ajat. Aina ei ole varaa pitää pitkiä lomia ja sairastaakkaan ei oikein montaa päivää voi. Titta myös kehoittaa yrittäjää pitämään työpäivän aikana tauot ja ruokatunnit, mutta lisää perään ettei itse ole aina osannut niin tehdä. Titan mukaan yrittäjän tulee olla motivoitunut työhösä ja olla hyvä asiakaspalvelija. Jokainen asiakas on samanarvoinen ikään, sukupuoleen tai titteliin katsomatta. Arvostus ja kunnioitus on oltava jokaista asiakasta kohtaan. 

Liikkeessä on Wellan ja Cutrisin tuotesarjat käytössä.


Yrittäjyys vaatii pitkäjänteisyyttä, ahkeruutta ja etenkin ammattitaitoa. Tällä alalla ammattitaitoa on myös ehdottoman tärkeä pitää yllä ja kouluttautua kokoajan. Oma-aika on myös hyvä ottaa jolloin välttää loppuunpalamiselta. Omista asettamistaan työajoista kannattaa pitää kiinni. Mikäli oma asenne on kohdallaan ja pystyy tekemään töitä menestymisensä eteen, Titta kyllä suosittelee yrittäjyyttä alalla. 

Kiitos todella paljon Titta Lylymäki, että sain tulla seuraamaan liikkeeseen työtäsi 💗

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Värjäyksen perusteet

Kamparaidat

Color Mask